Sök till vårt traineeprogram!

Programmet startar 1 februari 2025

Bli trainee hos oss och satsa på en hållbar karriär!

Den 1 februari 2025 startar vårt traineeprogram som sträcker sig över 12 månader. Det blir ett intensivt år fyllt av ny kunskap, utmaningar och branschkontakter. Som trainee hos oss får du en gedigen introduktion till Kraftringens verksamhet, till energibranschen som helhet och inte minst - en tillsvidareanställning från dag ett. Tillsammans med oss kan du vara med och skapa framtidens hållbara energilösningar.

Ansökningsperioden är öppen mellan den 27 maj och 12 augusti. 

Vi har en bred verksamhet och hos oss kan du jobba med nästan vad som helst – teknik med olika inriktningar och djup, affärsutveckling, ekonomi, försäljning och mycket mer. Möjligheterna här utvecklas i takt med omvärlden och du får en chans att hitta ditt drömjobb i Sveriges mest attraktiva bransch. Som trainee kommer du att få en bred kunskap och en överblick av hela vårt företag.

Vi söker tre trainees. Är du en av dem?

Ansökningsperioden sträcker sig mellan den 27 maj och 12 augusti. Det finns tre platser och i urvalsprocessen tar vi stor hänsyn till ditt intresse för energibranschen och de utmaningar som det innebär att ställa om till ett hållbart samhälle. 

Vi söker dig som är engagerad, motiverad och ambitiös och som vill bidra till att forma framtidens energilösningar. Tempot är intensivt och programmet kommer att ge dig en språngbräda in i karriären. Som en ledande aktör inom energisektorn är vi på Kraftringen stolta över att erbjuda ett traineeprogram som ger möjlighet att växa, både professionellt och som person. 

Programupplägg på 1 år

Programmet är uppdelat i tre projektperioder där du får chansen att tillsammans med en handledare jobba med tydligt definierade projekt inom tre olika verksamhetsområden.

Dina projektperioder kommer att varvas med introduktion, utbildningar, studiebesök och gemensamma uppgifter och projekt tillsammans med dina traineekollegor.

Programmet är förlagt främst på vårt huvudkontor i Lund men också på vår kraftvärmeanläggning i Örtofta utanför Eslöv. Traineetjänsten är primärt en kontorstjänst men kan också innebära fältbesök för att se den verklighet som vi verkar i.

Efter programmets slut erbjuds du en tjänst där det både tas hänsyn till verksamhetens behov och dina önskemål. Här börjar nästa spännande utvecklingsresa för dig.


Vem är du?

Du har nyligen blivit klar med dina universitetsstudier och har en examen, troligen inom teknik eller ekonomi. Du kan också ha varit ute och jobbat 1-2 år efter din examen. Viktigt är att du har ett tekniskt intresse i grunden och att du tror på långsiktighet och hållbarhet, vill jobba lokalt och vara med och arbeta för att vår region ska uppnå sina klimatmål.

Ersättning och förmåner

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning från första dagen, med en provanställningstid på sex månader.

Som trainee på Kraftringen får du utöver en marknadsmässig månadslön även friskvårdsbidrag på 3000 kr och tillgång till vår förmånsportal Benify. 

På vårt huvudkontor i Lund arbetar vi aktivitetsbaserat. Det innebär att du kanske ena stunden väljer att sitta i ett eget rum med stängd dörr, för att lite senare flytta din arbetsplats till en av sofforna med vy över vår ljusa atriumgård.


Ansökan, urval och rekryteringsprocess

Med start den 12 augusti påbörjar vi ett första urval, för att sedan kalla ett antal kandidater på intervju där det även ingår färdighetstester. För slutkandidaterna hålls en utvärderingsdag med intervjuer, personlighetstester och casepresentation. Tre slutkandidater får därefter erbjudande om anställning och plats på traineeprogrammet.

Tidsplan

  • 27 maj - 12 augusti: Ansökningsperioden är öppen.
  • Vecka 33-34: Ett första urval görs och ett antal kandidater kontaktas för att göra ett färdighetstest.
  • Vecka 35-36: Efter testet bjuds utvalda kandidater in till en webbaserad intervju.
  • Vecka 38 alt. 39: Slutkandidater kallas till en utvärderingsdag med intervju, personlighetstest och casepresentation.
  • Vecka 40: Tre slutkandidater erbjuds en plats på traineeprogrammet.

Det vi gör har betydelse för samhället och framtiden

På Kraftringen arbetar vi med samhällsviktig verksamhet och sätter säkerheten främst i allt vi gör. Vår gemensamma insats bidrar till grunden för ett fungerade samhälle. Vi är närvarande både lokalt och​
regionalt. Som ett av Sveriges största energibolag driver vi utvecklingen av hållbara energilösningar för att Sverige ska uppnå sina klimatmål; ett arbete som aldrig slutar att inspirera oss. 

Till våra kunder erbjuder vi bland annat lösningar inom elnät, elhandel, värme, kyla, gasnät, gas och datakommunikation (trådlösa nätverk, fiberledningar och datacenter).

I vårt traineeprogram får du som brinner för energi- och hållbarhetsfrågor chans till en snabb karriärväg direkt in i energibranschen, så tveka inte utan sök direkt.
Ansökningsperioden sträcker sig mellan den 27 maj och 12 augusti. 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon