Skånska bolagen i Almedalen: Energi en stor utmaning och en av de viktigaste samhällsfrågorna

Precis som förra året arrangerar Kraftringen, Sysav och Öresundskraft arenan ”Hållbar Energi 2030” under Almedalsveckan. På plats i Visby diskuterar vi villkoren för en långsiktigt hållbar utveckling för såväl södra Sverige som övriga landet.

Bolagens arena kommer att finnas på S:ta Katarinagatan 6. Här kommer bolagen, inbjudna organisationer och talare att lyfta angelägna frågor kring energi och hållbarhet. Bland årets rubriker återfinns ”Rädda elektrifieringen snabbt med bättre fjärr- och kraftvärme” och ”Utan koldioxidinfångning når vi inte klimatmålen – hur förvandlar Sverige potential till verklighet?” men det blir också tillfälle att se bolagens tre vd:ar bli utmanade av unga, då ett tempofyllt lunchmingel ska ge svar kring kompetens, inkludering och framtidens arbetsplats. Allt detta och mer ändå kan du ta del av under torsdagen den 27 juni klockan 08.00-12.45. Se mer information om alla seminarierna i bifogat program.

– Energifrågan fortsätter vara en av de viktigaste i samhällsdebatten. Vi behöver fortsätta diskutera kraftvärmens villkor och dess viktiga roll för ett stabilt energisystem. Likaså måste vi belysa elnäten, som står inför enorma investeringar för att möjliggöra elektrifieringen. Viktigt inte minst lokalt, för att minska transportsektorns klimatbelastning – som är en av våra största utmaningar, säger Sezgin Kadir, vd och koncernchef för Kraftringen Energi AB samt ordförande i Energiföretagen Sverige.

– Vår vision är att tillsammans med kunder, samarbetspartners och invånare i våra 14 ägarkommuner skapa världens mest hållbara region. Det finns flera frågor där rätt politiska beslut är avgörande för att nå våra klimatmål och förbättra energisituationen i SE4, säger Malin Dahlroth, vd, Sysav.

– Energisektorn är en stor anledning till att Sverige kommit långt men det återstår mycket arbete om vi ska klara klimatmålen. Stabila spelregler och villkor är en förutsättning för de satsningar som måste göras framöver. Jag ser fram emot att få diskutera dessa frågor under vår gemensamma arena, säger Anders Östlund, vd, Öresundskraft.

Klimatmålen väntar inte – vad är nästa steg?
Det kommer att behövas handlingskraft och branschöverskridande initiativ för att nå Sveriges klimatmål. På arenan Hållbar Energi 2030 i Almedalen fokuserar Kraftringen, Sysav och Öresundskraft på de möjligheter som energisystem, elektrifiering och koldioxidinfångning bidrar med.

Kom och prata omställning med oss under Almedalsveckan! Torsdag 27 juni, kl. 08.00–12.45 Klosterruinen, S:ta Katarinagatan 6, Visby. Frukostmingel från 07.30 där alla är hjärtligt välkomna, först till kvarn gäller.

Programmet för den 27 juni 2024 bifogas. För dig som inte är på plats i Visby finns det även möjlighet att följa seminarierna via live eller i efterhand på energiforetagen.se/play

För ytterligare information, var god kontakta:
Presskontakt Kraftringen
Tfn: 010-122 70 80

Sara Hoff, Kraftringen
Tfn: 073-845 29 52
sara.hoff@kraftringen.se

Anna Vilén, Sysav
Tfn: 0734-39 61 90
anna.vilen@sysav.se

Anders Lundblad, Öresundskraft
Tfn: 070-000 36 44
anders.lundblad@oresundskraft.se

Precis som förra året arrangerar Kraftringen, Sysav och Öresundskraft arenan ”Hållbar Energi 2030” under Almedalsveckan. På plats i Visby diskuterar vi villkoren för en långsiktigt hållbar utveckling för såväl södra Sverige som övriga landet.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon